T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / AVANOS - Avanos Anadolu Lisesi

AVANOS ANATOLIAN HIGH SCHOOL GREEN STEPS PROJECT

 

16-05-2021

 

                            GREEN STEPS, BUILDING OUR FUTURE

      Okulumuz İngilizce Öğretmeni Emine Şahinkaya'nın katılım yapmış olduğu 'GREEN STEPS, BUILDING OUR FUTURE ' adlı proje kapsamında çalışmalar Mart ayında başlamıştır. Bu projede 9- A sınıfından Ceylan UYMAZ, Batuhan SEKBAN ve Duru Kahyaoğlu, 11-B sınıfından Buse AYAN, Begüm BECİT ve Hasret TEKİN, 11-C sınıfından Begüm Burcu KOÇ, Mustafa Emir ULUDAĞ ve Mina Ela EMİRAĞAOĞLU olmak üzere 9 öğrenci görev almaktadır.

    Proje konusu ; Öğrencilerimizde çevrenin korunması konusunda bir farkındalık yaratmak , geri dönüşüm bilinci oluşturarak evsel atıkların değerlendirilmesini sağlamak, su kaynaklarımızın korunması, çevreye verilen zararın önüne geçilmesi, denizdeki, topraktaki ve havadaki canlıların daha uzun yaşaması ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak,çevreye zarar veren kirleticileri tanıtmak, mümkünse bu kirliliği hiç oluşturmama fikrini aşılamak, mümkün olmadığı durumlarda ise çöpü kaynağında azaltmak, geri dönüştürmek, geri kullanmak gibi alternatif çözümlerle bu sorunu en aza indirgemek amaçlandı. Bu proje ile öğrencilerimizin hem Web2 araçlarını kullanmayı öğrenip ,ders materyali hazırlamalarını hem de İngilizce derslerini Web2 araçları ile daha ilgi çekici ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Portekiz , Fransa, İspanya, İtalya ve Türkiye olmak üzere 17 okulun ortak çalışması olacak olan proje ile öğrencilerimiz hem Türkiye'nin farklı şehirlerinden hem de diğer ülkelerden öğrencilerle iletişim kuracaklar, İngilizce pratik imkanı bulacaklar aynı zamanda Web 2 araçlarını kullanmayı öğreneceklerdir. Nisan ayında projenin ilk öğrenci buluşmasında öğrencilere proje hakkında bilgiler verilip hedefler anlatıldıktan sonra öğrencilerimiz Web 2 aracı ile proje logosu ve afişi hazırlamışlardır. Yapılan anketle proje logo ve afişi seçilmiştir.Ayrıca proje tanıtım videosu hazırlanmıştır.'' Photojournalist Etkiniği '' ile çevre sorunları konulu fotoğraflar çekilmiş ya da çekilen fotoğraflar üzerine yorumlar yapılarak çevre sorunlarına dikkat çekilmiştir. ''Eco-Cooking '' etkinliği ile ekonomik yemeklerin pişirme yöntemleri ve artık gıdaların tekrar değerlendirilmesi üzerine çalışmalar yapılmıştır. Hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda proje ortakları ile etkinlikler düzenlenmiştir. 

 

Tantım Videomuz

 

22-05-2021 22-05-2021
Karikatür Çalışmamız Logo Çalışmamız 
22-05-2021 22-05-2021
 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çalışmamız  Projeye Katılan Öğrencilerimizin Tanıtım Kolajı

 

 

Öğrencimiz Mustafa Emir ULUDAĞ'ın hazırlamış olduğu YAP BOZ oyunu.....

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.05.2021 - Güncelleme: 21.09.2023 12:59 - Görüntülenme: 253
  Beğen | 0  kişi beğendi